Ідеальні інструменти завдяки airFace

LEUCO оптимізувала метод балансування фрезерних інструментів. Тепер LEUCO використовує ґвинти (праворуч) замість балансувальних отворів (ліворуч), які розміщені в місцях, що підходять для цього з конструктивної точки зору. 

Разом із впровадженням особливого дизайну поверхні інструментів airFace для фрез, LEUCO модифікувала метод балансування. У корпусі інструменту висвердлюється кілька отворів у вибраних точках. А це означає, що на поверхню інструменту здійснюється мінімальний вплив. 
 
Особливості поверхні airFace включають наявність канавок на корпусі фрез, які гарантують впорядкованість потоку повітря, що  впливає на зниження шуму під час роботи інструментів. Для того, щоб якомога менше пошкодити цю поверхню, LEUCO розміщує отвори для встановлення балансувальних ґвинтів в спеціально визначених точках. Незбалансованість можна легко компенсувати, змінивши налаштування встановлених ґвинтів. LEUCO використовує цей метод для інструментів Diamax airFace, Diarex airFace та SmartJointer airFace.
 
Балансування за допомогою ґвинтів, а не отворів
 
Фугувальні фрези, так само, як і фрезерні інструменти LEUCO, балансуються перед доставкою. Це гарантує плавну роботу, так щоб і двигун, і шпиндель не пошкодилися від нерівномірного ходу. Як правило, балансування здійснюється кількома симетричними просвердленими отворами в корпусі інструменту. Вилучений у такий спосіб матеріал дозволяє компенсувати дисбаланс. Однак ці отвори погіршують рівномірність потоку повітря навколо інструменту. Саме тому LEUCO змінила метод балансування зі звичайних отворів на балансувальні гвинти. Ці балансувальні отвори просвердлюються LEUCO в точках, які підходять для цього з конструктивної точки зору. 
 
Коли використовуються балансувальні ґвинти, нікелевий шар залишається непошкодженим
 
Цей спосіб балансування запобігає утворенню корозії. У виробництві інструментів балансування — останній етап виробництва перед доставкою. Свердління отворів руйнує нікелевий шар, який захищає інструмент від корозії. А отвори для ґвинтів висвердлюються перед нікелюванням. Інструменти, збалансовані у такий спосіб, навіть більш стійкі до корозії. 
 
Якщо в інструмент вкручені розбалансувальні ґвинти, вони мають жовту або червону позначки. Після кожної заточки інструменти балансуються знову. Саме для цього і робляться спеціальні позначки на розбалансувальних ґвинтах. І без нових отворів інструменти матимуть чудову якість балансування.